Vásárlás előtt kérjük figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban ÁSZF). Jelen ÁSZF a MARELINA-2008 Kft. weboldalához kapcsolódik, kérdés esetén kérjük keressen minket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken.

MARELINA-2008 Kft. (a továbbiakban Szolgáltató), és a Szolgáltató szolgáltatásait igénybe vevő Partnernek (a továbbiakban Partner)

A Szolgáltató a  tuzijatekneked.hu weboldalán keresztül bonyolított adásvétele során történő együttműködésének feltételeit tartalmazza.

A HATÁLYOS SZABÁLYOZÁS ÉRTELMÉBEN IDÉN F1-es és F2-es TERMÉKEKET ÉS CSAK MAGÁN TERÜLETEN LEHET FELHASZNÁLNI DECEMBER 28 és 31 KÖZÖTT.

 1. Weboldal üzemeltetői adatai: (továbbiakban Szolgáltató)

Szervezet neve: MARELINA-2008 Kft. (továbbiakban Szolgáltató)

Székhely: 1171 Budapest, Peregi u. 98.

Adószám: 12276770242

Cégjegyzékszám: 01 09 661691

E-mail: info@tuzijatekneked.hu

Cím: 1171 Budapest, Peregi u. 98.

Kapcsolattartó:

 1. Vásárlási feltételek

A megrendelések leadása elektronikus úton történhet a  tuzijatekneked.hu webáruházon keresztül. A megrendelés interneten (azaz távollévő felek között) megkötött, írásbeli szerződésnek minősül, melynek feltételei a jelen ÁSZF pontjaiban kerülnek meghatározásra. A megrendelésről a rendelés leadása után visszaigazolást küldünk. A megrendelés tartalma webáruházunk rendszerében elektronikusan archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. A szerződés nyelve magyar. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak lehetősége van a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A vásárló szavatolja, hogy a megadott adatai valódi adatok. A hamis adatszolgáltatásból eredő valamennyi kár a vásárlót terheli (pl. valótlan címre történő postázás költsége stb).

Jelen ÁSZF a    tuzijatekneked.hu  weboldalán keresztül értékesített termékekre, illetve az itt elérhetővé tett információkra terjed ki.

A HATÁLYOS SZABÁLYOZÁS ÉRTELMÉBEN IDÉN F1-es és F2-es TERMÉKEKET ÉS CSAK MAGÁN TERÜLETEN LEHET FELHASZNÁLNI DECEMBER 28 és 31 KÖZÖTT.

 1. A webáruház használata

Szerződéses kapcsolat 

A Szállító teljesítései a szerződő felek eltérő írásos megállapodásának hiányában kizárólag az „ÁSZF”-ben meghatározott feltételekkel történhetnek, amelyek a Partner internetes regisztrációja során megadott külön nyilatkozatával a Partner által elfogadottnak minősülnek, a szerződés részévé válnak abban az esetben is, ha a Partner a megrendelései vonatkozásában esetlegesen saját általános szerződés feltételekkel rendelkezik. Az előbbiek alapján létrejött szerződés módosítására kizárólag írásban, a felek közös megegyezése alapján kerülhet sor.

 A Partner az internetes regisztrációját követő megrendelésével a jelen „ÁSZF”-ben szabályozott feltételekkel vállalja, hogy a megrendelt árut átveszi és a Szállító által közölt árjegyzék szerinti vételárat a megállapodott fizetési módon és határidőben maradéktalanul kifizeti.

Regisztráció

Webáruházunkban regisztráció nélkül van lehetőség böngészni és vásárolni a rendelés véglegesítéséhez regisztráció nem szükséges. Az itt megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, azokat harmadik félnek semmilyen esetben sem adja át, csak számlázás, és a szállítás céljára használja fel. A vásárlás véglegesítése a weboldal jobb alsó oldalán található Megrendelem gomb használatával zárul le.

 1. A vásárlás menete

Termékeink kizárólag személyesen a cég alkalmazottaitól vehetők át. Személyes átvételkor a jogszabály által előírt életkort igazolni kell (személyi igazolvány, diákigazolvány, útlevél, jogosítvány felmutatásával).

1-es PT osztályba tartozó terméket 14 éves kortól,

2-es PT osztályba tartozó terméket 16 éves kortól,

3-as PT osztályba tartozó terméket 18 éves kortól lehet vásárolni.

Ha személyes átvételkor a megfelelő életkort a Látogató nem tudja igazolni, vagy ilyen korú személy nincs jelen, az árut nem adjuk át.

Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a weblapon látható termék nincs raktárkészleten, úgy azt egy azonos kaliberű, a termékkel azonos lövés- és darabszámú hasonló termékkel helyettesítse.

4.1. Kosár

A kosár tartalma a megrendelés véglegesítése előtt bármikor változtatható. Változtatás esetén a felugró menüben módosíthatja a megrendelni kívánt mennyiséget, a termékek méreteit, ekkor a kosár automatikusan újra számolja az árakat, és rögzíti a változtatott mennyiségeket.

4.2. A vásárlási folyamat lépései

Amennyiben a szállítási címe eltér a számlázási címtől, kérjük jelölje meg szállítási címét is. Ezt úgy tudja megtenni, hogy a „szállítás másik címre” felirat melletti jelölőnégyzetre kattintva beállítja az abban látható pipát, ekkor megjelenik a szállítás cím alatt egy külön ablak, melyre kattintva megadható a szállítási cím.

4.3. Megrendelés véglegesítése

A Partner kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató felé a megrendelését a regisztrációját követően adhatja le. A rendelés visszaigazolás esetleges nem várt elmaradása az áru szállításának nem előfeltétele, az áru átvételével a rendelés visszaigazolás kiadásának elmulasztása esetén is a szerződés a Szolgáltató és a Partner között érvényesen létrejön.

A Partner által a weboldalon keresztül leadott megrendelés esetén a Szolgáltató elektronikus úton haladéktalanul automatikus visszaigazolást küld. Az automatikus rendelés visszaigazoló e-mailben a visszaigazolt termékek mennyisége és a szállítás időpontja tájékoztató jellegűek, a megrendelés teljesítésének időpontját a Szállító által küldött második e-mail tartalmazza. A felek között magyar nyelven a második visszaigazoló e-mailben írt módon létrejött szerződés, írásbeli szerződésnek minősül, amely alapvető feltételeinek (termékek és árak) módosítása utólag már nem lehetséges.

Kérjük, hogy amennyiben a rendelés leadása után 24 órán belül nem kapott visszaigazoló emailt, azt jelezze felénk az ÁSZF 1. pontjában megadott ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikén, mert így a megrendelése nem volt sikeres, cégünk felé pedig nem keletkezett teljesítési kötelezettség.

 A Partner vállalja, hogy a legkisebb rendelési egységeket figyelembe véve adja le megrendeléseit. A Partner tudomásul veszi, hogy a Szállító az árlistájában, weboldalán szereplő termékek, ott feltüntetett legkisebb csomagolási egységeiben teljesíti a megrendeléseit.

Partner ismeri és elfogadja az interneten történő vásárlás kockázatait, amelyre tekintettel internetes vásárlás esetén a Szállítót a működési körén kívül eső tényezőknek felróhatóan különösen nem terheli felelősség:

 • az internetes hálózat bármilyen, a webáruház működését és a Partner vásárlását akadályozó működési hibája;
 • az internetes megrendelés küldése vagy a rendelés visszaigazolásának fogadása során nem a Szállítótól származó bármely adat érkezése,
 • bármely partneri vételi eszközben történő bármilyen meghibásodása;
 • a vásárlás folyamatában alkalmazott bármely partneri szoftver nem megfelelő működése;
 • az internetes szolgáltató hálózatban fellépő bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei tekintetében.

4.4. Fizetés és szállítás

A webáruházban található termékek árai 27%-os áfát tartalmaznak, a termék adatlapon a bruttó árak feltüntetésre kerülnek. A feltüntetett ár a szállítási költséget, illetve a fizetési tranzakciók összegét nem tartalmazza!

Fizetési módok:

 • Személyes átvétel gyorsszállítási pontokon: Készpénzben vagy bankkártyával. Szolgáltató által megjelölt egyéb helyen történő átvételkor: Az áru átvételekor történő fizetés választása esetén a Felhasználó  a Szolgáltató által megjelölt egyéb helyszínen fizeti meg a termék vételárát készpénzben vagy bankártyával. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.
 • Fizessen a myPOS Checkout-on keresztül.

A megrendelt termékeket a Marelina-2008 Kft. alkalmazottjai szállítják a megadott címre.

 • A megrendelt áru szállítása a  Partnerrel egyeztetett időpontban, a megrendelésben megadott szállítási címre történik. Az árunak az egyeztetett időpontban történő átvételéről a Partner köteles a saját felelősségére gondoskodni. Amennyiben a szállítás időpontja nem megfelelő a Partner számára, úgy köteles a megrendelt terméket a gyorsszállítási pontokon átvenni egy másik egyeztetett időpontban . A megrendelt árut a Szállító szállítmányozó alkalmazottai munkanapokon 7-18 óra között szállítják házhoz.
 • A megrendelések a weboldalon közölt és a visszaigazoló e-mailben megerősített szállítási díj ellenében kerülnek kiszállításra. A Partner tudomásul veszi, hogy a Szállító a kialakult logisztikai folyamatai miatt a Partnertől azonos napon érkező, de időben eltérő, több megrendelés esetén a házhozszállítás díja szempontjából – a Szállító ettől eltérő visszaigazolása hiányában – külön ügyletnek minősülnek, így külön csomagként, külön szállítási díj ellenében kerülnek kiszállításra.
 • Az áruátvételkor a Partner képviselője útján köteles meggyőződni az áru mennyiségi, minőségi meglétéről, illetve a csomagolás épségéről és ezt a tényt a kísérőokmányokon aláírásával igazolja.Az áru kísérő okmánya a szállítólevél, számla.
 • A Partner jogosult az árut a Szállító költségén visszaküldeni, és a fizetést megtagadni, az alább felsorolt esetekben:
  • az áru minősége, mennyisége vagy csomagolása nem megfelelő, a rakodás nem megfelelő, számolhatatlan, balesetveszélyes*
  • az árucikk nem lett megrendelve;

*Amennyiben a Partner a házhozszállítás során a leszállított áru csomagolásán külsérelmi nyomokat észlel, a rakodás nem megfelelő, balesetveszélyes vagy vélelmezhető a csomagoláson belül az áru sérült állapota, úgy nem  köteles a szállítmányt átvenni. Ebben az esetben díjmentesen ismételten kiszállítjuk a megrendelt terméket.  

A Partner a házhozszállításból eredő áru sérülések reklamációit kizárólag a kiszállításkor felvett kárjegyzőkönyv alapján érvényesítheti.

4.5. Egyedi megrendelés

Ügyfélszolgálatunkkal történt előzetes egyeztetés után lehetőség van egyedi megrendelések leadására is. Az egyedi megrendelések esetén a szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek a fentiektől.

 1. TULAJDONJOG FENNTARTÁSA, ÁRU ÉRTÉKESÍTÉSE

A Szállító a leszállított áru tulajdonjogát minden esetben fenntartja az áru ellenértékének maradéktalan megfizetéséig, illetőleg mindaddig, amíg a Partnerrel szemben bármilyen követelése áll fenn, ideértve a késedelmi kamatot és behajtási költségeket is. Előbbiek alapján a Partner nem jogosult a tulajdonjogi korlátozás alá eső termékeket megterhelni.

 A Partner kizárólag a szokásos üzletmenetében jogosult a tulajdonjogi korlátozás alatt álló termékeket értékesíteni, azonban abban az esetben, ha a Partnernek lejárt fizetési kötelezettsége van a Szállító felé, köteles a nála található még nem értékesített, a Szállító által leszállított vagy szállítás alatt lévő termékeket a fennálló követelés mértékéig visszaszolgáltatni, illetőleg azokat a Szállító székhelyén a Szállító rendelkezésére bocsátani.

Amennyiben a Partner lejárt és nem lejárt tartozása meghaladja a Partnernek a külön megállapodásban rögzített hitelkeretét, úgy a Szállító jogosult felfüggeszteni a további szállításokat az ellenérték maradéktalan megfizetéséig.

 1. TRANSZPORTKÁROK, REKLAMÁCIÓ

A Szállító raktárából csak ragasztószalaggal lezárt csomag vagy bontatlan gyártói csomagolásban kerül kiszállításra. 

A leszállított áru rendeltetésszerű használatát nem akadályozó hiba vagy hiányosság esetén a Partner nem jogosult az áru átvételét megtagadni, illetőleg előbbiekre való hivatkozással az áru ellenértékének kifizetését megtagadni. 

Amennyiben a Partner a házhozszállítás során a leszállított áru csomagolásán külsérelmi nyomokat észlel, a rakodás nem megfelelő, balesetveszélyes vagy vélelmezhető a csomagoláson belül az árú sérült állapota, úgy az átvételt megtagadhatja.

A tételesen átadott és átvett szállításokat követően a Szállító mennyiségi és minőségi reklamációt nem fogad el.

 1. REKLAMÁCIÓ, VISSZÁRU

A Partner a tételes átvétel elmaradása esetén a Megrendeléstől eltérő szállításra vonatkozó reklamációs igényét nem tudjuk elfogadni

A szállítás során sérült termékek reklamációi esetében – visszaküldés hiányában – a Szállító a Partnertől kárigényt nem fogad el

 A gyorsfutárponton személyesen átvett áruk esetén a Szállító távozást és az okmányok igazolását követően reklamációt nem fogad el a Partnertől, ezért a Partner köteles az áruátadás alkalmával a helyszín elhagyása előtt, alaposan ellenőrizni a rendelt áruk minőségi és mennyiségi meglétét.

 A Szállító által jogos, elfogadott visszáruk, reklamációk ellenértékét a Szállító jóváírja a Partner részére legkésőbb a reklamáció kézhezvételétől számított tizennégy naptári napon belül, amely vagy az ellenérték visszautalásával vagy számlakompenzáció útján kerül beszámításra.

 1. KELLÉKSZAVATOSSÁG

A hibás vagy lejárt felhasználhatósági idejű, 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket a Partner köteles az Szállítónak visszajuttatni. Ezt a Partner személyesen az Szállító raktárában tudja megtenni. A Szállító köteles a termékeket térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni.

A fel nem használt, hibás, sérült, vagy részlegesen elműködött termékek TÉRÍTÉSMENTES visszavételére  csak is a Balatonfűzfői raktárunkban van lehetőség előre egyeztetett időpontban.

 1. VITÁS KÉRDÉSEK, ALKALMAZANDÓ JOG

A felek kifejezetten megállapodnak abban, hogy a Megrendelő jogszabály kifejezett, ettől eltérő rendelkezése esetén nem jogosult a Ptk. 6:231. §-ában meghatározott általános elállási jog gyakorlására.

 A jelen Általános Szerződési Feltételek megjelenésétől kezdve a korábbiak érvényüket vesztik. Amennyiben az „ÁSZF” bizonyos részei érvénytelennek bizonyulnának, az az egész „ÁSZF” érvényességét nem érinti, az érvénytelen rész helyébe a vonatkozó jogszabályi rendelkezések lépnek.

 A Partner bármely termék megrendelésével elismeri, hogy az „ÁSZF” rendelkezéseit ismeri, azokat tudomásul veszi és elfogadja.

 A jelen jogviszonnyal kapcsolatosan a felek tudomására jutott valamennyi tény, adat, információ üzleti titoknak minősül.

 A szerződő felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződésből fakadó esetleges jogvitájukat elsősorban békés úton, egyeztetéssel kívánják megoldani. Ha az egyeztetés nem vezet eredményre, akkor a fogyasztónak nem minősülő Partnerek vonatkozásában felek értékhatártól függően kikötik a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét és annak döntését magukra nézve kötelezőnek, és végrehajtandónak ismerik el.

 A Szállító nem áll a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvényben írt magatartási kódex hatálya alatt.

 A fogyasztó a panaszával jogosult a Budapesti Békéltető Testülethez (székhely: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10., e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu) fordulni, vagy a https://webgate.ec.europa.eu/odr/userguide/?page=trader&role=c2b címen az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot igénybe venni.

 A felek között létrejött szerződés nyelve a magyar, illetőleg a felek közötti szerződéses jogviszonyban a magyar jog szabályai, elsődlegesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadóak. A Szállító rendeletben írt, fogyasztókra vonatkozó “Elállási/felmondási mintatájékoztatót”, “Elállási/felmondási nyilatkozatmintát” és “A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztatót” zarcezar.hu  weboldalán külön is közzétette.

 1. Elállási/Felmondási jog

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Marelina-2008 Kft. (1171 Budapest, Peregi utca 98.), e-mail: info@tuzijatekneked.hu).

A különféle fizetési szolgáltatók feldolgozási ideje miatt a visszatérítések akár 29 munkanapot is igénybe vehetnek, amíg megjelennek a bankszámláján. Ha fel szeretné gyorsítani a folyamatot, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot bankjával.

 • Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 1. Adatvédelmi nyilatkozat

A webáruház használata során a vásárló által önkéntesen rendelkezésére bocsátott személyes adatokat Szolgáltató bizalmasan kezeli, harmadik fél részére nem adja át. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek. Részletesen az Adatkezelési tájékoztatóban olvashat www.tuzijatekneked.hu/adatvedelem/

 1. Szerzői jogok

Szolgáltató oldalain megjelenő, a Marelina-2008 KFt. (Marelina) márkanévvel ellátott anyagok tartalmának másolása, adat rendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása – a személyes használatot meghaladó mértékben – kizárólag Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével történhet.

 1. Kockázat

Szolgáltató szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Szolgáltatót semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a vásárló tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.

 1. Jogválasztás

Az ebben a dokumentumban összeállított feltételekre Magyarország és az EU törvényei vonatkoznak.

 BUDAPEST 2020. 06. 16.